Confusion

Tankar om vad, var, hur och varför!

På resa med en kompakt i Rom

Att resa är självklart ett underbart sätt att fördriva tiden, jag har i dessa fall insett att man bör välja sina tillfällen då det passar att ha en systemkamera att bära på. Vid flertalet resmål får man räkna med att det finns risk att bli av sina ägodelar. Då känns det bättre att kanske kunna avvara en kompaktkamera istället för en fullformatare.

Sålunda har jag införskaffat en kompakt med rejäl zoom, en Canon SX50HS. Den har en zoom på 50 ggr motsvarande 24-1200 mm på en fullformatare. Kan det vara nå´t att ha???

 Blyblomma fångad i Forum Romanum

 

Romersk kråka

 

En vacker ros...?

 

En mås i förgrunden

 

Inte på bo, men rätt trött!

 

Trut på Ponte Rotto

 

Till slut en ödla från Botaniska

Bilderna är tagna i RAW-format och bearbetade i Canons DPP. Enkelt och smidigt.

Rom är en trevlig stad, framför allt sent på hösten då kylan kryper sig närmare här uppe i Norden.

 

 Postat 2012-11-20 19:04 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Malta - Jag hade hoppats på bättring!

Det kändes riktigt bra för en dryg vecka sedan, en veckas semester för att vila upp mig inför höstens hektiska sysslor. Då intresset är fotografering i allmänhet och då fåglar i synnerhet tänkte jag och min sambo att Malta så här års måste vara prefekt.

MEN...så är inte fallet! Stressade småfåglar kommer inte längre än Maltas nordkust i sin iver att kunna överleva vintern i Afrika.

På  Martas Ridge står "jägare" på rad med ca 100 meters avstånd (för att inte skadeskjuta varandra) för att välkomna flyttfåglarna med en rejäl hagelsvärm.

För att locka in fler fåglar in från havet används duvslag, främst menat för att få in rovfåglar in över land...

Jag vet inte om det är jag som är blödig, men nog fan känns det riktigt illa

Hur ska man få till en ändrad syn på detta, för uppenbarligen ligger det som svart tradition och svävar över ön?Postat 2010-10-25 15:28 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Spärra mina annonseringsmöjligheter!

Jag har ett problem! Jag kan inte bestämma mej för vilken utrustning jag vill ha. Jag har tillägnat minst halva min aktiva fototid att analysera och annonsera...

Jag har dock insett att det till största delen enda vettiga sättet att få till bra bilder är att fotografera! Jag får helt enkelt nöja mej. Precis i dagarna har jag tagit beslut om vilken utrustning som passar mej bäst, efter en hel del fotograferande ute i den vackra våren känns det som om mitt beslut verkar vara mycket nära det som jag önskar.

Då mitt största intresse är fåglar i den del av naturen som jag generellt fotograferar så känns det bra JUST NU! Ett fast Canon 400/5,6 och ett Canon 70-200 is med eller utan extender. Två kameror, 7D och 50D, även ett antal andra objektiv för att underlätta närbildsfoto och eventuelle kulturella evenemang och gatufoto. Det vore väl f_n om jag inte skulle kunna hålla tillgodo med detta.

Som sagt...att fotografera är det bästa sättet att få till bra bilder...att jaga utrustning är det iallafall inte!

Spärra mina annonseringsmöjligheter!!!Postat 2010-04-26 09:00 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Men har jag kanske fel???

Att använda RAW är jag alldeles för slö att göra. Jag älskar att fotgrafera, leta motiv, komponera och använda mej av mina fotografiska erfarenheter. När det sen kommer till att behandla bilderna i datorn drar jag mej in i det sista, jag tycker det är alldeles för tidsödslande och rent av tråkigt!

Men har jag kanske fel??? Jag tycker att med mina egna inställningar producerar min Canon 30D grymt bra jpeg.... Men har jag kanske fel???

Jag har testat att använda mej av DPP programvara för konvertering av RAW  men tycker att jag inte ser någon speciell skillnad i förhållande till jpeg direkt från kameran...Men har jag kanske fel???

Är det dags att tänka om och verkligen satsa mer tid på bildbehandling trots att det riktigt roliga med foto är själva fotograferingen???...Men har jag kanske fel???Postat 2007-07-30 09:11 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

I törnskatornas paradis!

Tog mej en tur i onsdags, solen sken för en gångs skull och värmedallret låg över de gamla snart igenväxta tallhyggena. Det är här en av Sveriges Faunas vackraste fåglar håller till och gör den sista finjusteringen av matningen av sina ungar, bara ett par veckor till, sedan får ungarna klara sig själva.

I dessa tider är också den så vanligen skygga törnskatan inte alls så benägen att hålla sig borta från det mänskliga, utan visar gärna upp sig och sina ungar. Med bilen som gömsle kan man ganska ostört fotografera denna lilla favorit, som dessutom har en alldeles förtjusande sång under försommaren.

Framför fler hyggen och fler törnskator!!!Postat 2007-07-27 10:37 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 Nästa