Confusion

Tankar om vad, var, hur och varför!

Men har jag kanske fel???

Att använda RAW är jag alldeles för slö att göra. Jag älskar att fotgrafera, leta motiv, komponera och använda mej av mina fotografiska erfarenheter. När det sen kommer till att behandla bilderna i datorn drar jag mej in i det sista, jag tycker det är alldeles för tidsödslande och rent av tråkigt!

Men har jag kanske fel??? Jag tycker att med mina egna inställningar producerar min Canon 30D grymt bra jpeg.... Men har jag kanske fel???

Jag har testat att använda mej av DPP programvara för konvertering av RAW  men tycker att jag inte ser någon speciell skillnad i förhållande till jpeg direkt från kameran...Men har jag kanske fel???

Är det dags att tänka om och verkligen satsa mer tid på bildbehandling trots att det riktigt roliga med foto är själva fotograferingen???...Men har jag kanske fel???Postat 2007-07-30 09:11 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

I törnskatornas paradis!

Tog mej en tur i onsdags, solen sken för en gångs skull och värmedallret låg över de gamla snart igenväxta tallhyggena. Det är här en av Sveriges Faunas vackraste fåglar håller till och gör den sista finjusteringen av matningen av sina ungar, bara ett par veckor till, sedan får ungarna klara sig själva.

I dessa tider är också den så vanligen skygga törnskatan inte alls så benägen att hålla sig borta från det mänskliga, utan visar gärna upp sig och sina ungar. Med bilen som gömsle kan man ganska ostört fotografera denna lilla favorit, som dessutom har en alldeles förtjusande sång under försommaren.

Framför fler hyggen och fler törnskator!!!Postat 2007-07-27 10:37 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Testade just mitt EF...

...400/5,6 L för att jag inte hade använt det på ett tag! Lika förvånad blir jag varje gång! Detta lätta smidiga objektiv slutar aldrig att förvåna mej...de varma färgerna, hanterbarheten, autofokusen,  för att inte tala om skärpan!!! Den är ta mej fan helt fenomenal! Jag tyckte att mitt 100-400 IS var skarpt, OK det kanske det är, men EF 400/5,6 är helt otroligt!

Det kanske låter lite fånigt att lovorda ett objektiv på detta viset men jag kan inte hitta ett bättre objektiv till min 30D, trots att närgränsen är DÅLIG kan man använda detta objektiv till riktigt bra macrobilder och det beror på att man kan "croppa" dessa bilder riktigt ordentligt och ändå få en naturligt skarp bild!

Ni som söker ett bra tele till Canon kamera behöver inte leta längre...tester visar till och med att skärpan är bättre än 400/4 DO.... Då blir det helt plötsligt en prisfråga!!!

Flest grejer när man dör..VINNER!

 Postat 2007-07-25 10:43 | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera

Alltid en resa...

..att se fram emot! Jag reser mycket, både i arbete och privat. Arbetsrelaterade resor blir sällan något att se fram emot med direkt tillförsikt. Däremot finns det alltid en eller till och med två resor att se fram emot på fritiden. Min sambo älskar precis som jag att resa mycket och dessutom förstår hon  att den stora tunga kameran med ett basooka liknande utstick längst fram alltid måste med!Det har till och med gått så långt att hon undrar vad det har blivit för fel när jag INTE tar med kameran!

Att släpa runt ca 2,5 kg i en vecka är för mej en rättighet. Hur skulle jag någonsin förlåta mej själv om jag skulle missa en rar fågel eller därtill en blomma för att jag hade slarvat med packningen??? Nej, det gäller att se upp! Alla har dock inte samma uppfattning...

Jag har en nära "släktning" som anser att när  kameran har varit med till ett ställe INTE behöver packas ner igen om resan går tillbaka dit !!!! Har man fotograferat en sak en gång, så räcker det!

Jag hoppas innerligen att jag inte blir så´n med åldern!Postat 2007-07-19 14:20 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera