Confusion

Tankar om vad, var, hur och varför!

Malta - Jag hade hoppats på bättring!

Det kändes riktigt bra för en dryg vecka sedan, en veckas semester för att vila upp mig inför höstens hektiska sysslor. Då intresset är fotografering i allmänhet och då fåglar i synnerhet tänkte jag och min sambo att Malta så här års måste vara prefekt.

MEN...så är inte fallet! Stressade småfåglar kommer inte längre än Maltas nordkust i sin iver att kunna överleva vintern i Afrika.

På  Martas Ridge står "jägare" på rad med ca 100 meters avstånd (för att inte skadeskjuta varandra) för att välkomna flyttfåglarna med en rejäl hagelsvärm.

För att locka in fler fåglar in från havet används duvslag, främst menat för att få in rovfåglar in över land...

Jag vet inte om det är jag som är blödig, men nog fan känns det riktigt illa

Hur ska man få till en ändrad syn på detta, för uppenbarligen ligger det som svart tradition och svävar över ön?

Inlagt 2010-10-25 15:28 | Läst 1972 ggr. | Permalink
Ja, visst är det fruktansvärt. Lika fruktansvärt är det när nattpatruller åker genom Kinas städer och fångar in folks hundar och katter, för att sedan göra pälsar av dessa. Pälsar som sedan varuförs i Europa som mink.

Att människan är herre över djuren är en i mina ögon ytterst förlegad syn, som tyvärr lever kvar allt för väl.

/Johan
Detta kände jag inte till, och det låter ju vidrigt! I vilket syfte skjuts fåglarna?
Svar från Ellery Sneed 2010-10-29 13:21
Ursäkta det sena svaret:

Jag har gjort lite "forskning",.Anledningen är först och främst att lerduvor är för kostsamt!!! Vissa äter småfågel. (ett Italienskt arv)
Veckan innan och samma vecka jag var där slogs det rekord i nedskjutna fåglar. Lärkor och trastar i massor. Hägrar, svart stork, fiskgjuse, mängder av bivråk och andra rovfåglar.
Stora fåglar grävs genast ner för att det inte ska synas. Mindre fåglar blir liggande på land eller i havet.
De fåglar som törs stanna kvar utvecklar ett beteende som innebär att de mycket sällan flyger, de kryper i buskar och på marken istället.

/Glenn
Ett informativt svar, men verkligen inte upplyftande. Låter som att någon borde göra ett fotoreportage och uppmärksamma eländet och skapa opinion!(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?